2012. január 31., kedd

Jól bevált gyógyszer!!!

Sok kicsinél olvasom, hogy beteg!Annak aki köhög, leírok, egy szomszédnéni féle orvosságot, ami sok év alatt, bebizonyította, hogy hatásos!!!

Karamellt kell készíteni,és amikor már a vízzel feloldódott, egy teafiltert belelógatva ízesíteni! Nálunk gyereknek, felnőttnek, mindig jót tett....ártani, biztos nem árt!
A másik is az ősidőkből származik. Magas láz esetén, kispohár citromlé, lehetőleg, cukor nélkül, ha nem megy, akkor azzal vagy mézzel! Ez is működött, bár elgondolkodtam, hogy a gyógyszerrel együtt hatva...nem tudom!? Ez sem árthat, max. nem használ!
Most írtam Hunibabának, hogy az én anyukám, a mandulagyulladásomra, tojás sárgáját kevert nagyon habosra cukorral, és az kanalaztam, mert még nyelni sem tudtam. Segített vagy nem...anyukám hit benne,és biztos jót akart nekem!

Biztos, másnak is van, házipatikája....tegyétek közzé!:)


9 megjegyzés:

Éva írta...

Köszi! Ezt a köhögésre ajánlott dolgot továbbítom a lányomnak mert a kis unokám egy ideje ezzel küzd!Én a megfázásnál még nagyon hatásosnak tartom a lakásban a kamillatea párologtatását.Mézet az én is használtam gyerekeknél. A hangszálgyulladásra szintén a tojássárgáját cukorral kikeverve.

Adrienn írta...

Éva! Tényleg, a kamilla!!!:)) A bölcsiben,ha sokan köhögtek, akkor alvásnál borsmenta,vagy fodormenta olajat csepegtettem a párologtatóba, meg egy kicsit szét a szobába is! Kamillával,még jobb!!!:)

Anita írta...

Köszönöm a tippeket, én biztos ki fogom próbálni!!!

Cicurka írta...

Hú, ezeket lementettem későbbre :).
Amikor kicsi voltam nagyim készített nekem köhögésre feketeretek közepe kivájva és bele méz, kicsepeg a leve és meginni.
Esténként pedig meleg tejbe méz és tojássárgája. Mindig használt (már azóta a volt szobatársamon is kipróbálásra került mert annyira köhögött... :) Használt neki is.)
Köszi

Adrienn írta...

Hú! Ezeket valaki egybeszedhetné, aztán mindenki kinyomtatná, hogy kéznél legyen!És soha ne kelljen alkalmazni!:))
Még várok pár ötletet, aztán megcsinálom...Tényleg, a fekete-retket is hallottam!!!

Hencsi írta...

Nálunk is állandóan megy a méz,kanalazva vagy teába, álmatlanság esetén forró tejbe. Párologtatni a kamillát, illetve sós vizet szoktam.Na meg a sólámpa. De ez egy nagyon jó ötlet összeszedni egybe a gyógymódokat!!! :)

Timi/P-E anyuja írta...

Ezeket a gyógymódokat én is lementem magamnak, és ha betegek lennénk először megpróbálkozom velük, hátha ki lehet hagyni a gyógyszert.
Köszi Adrienn!

Adrienn írta...

Hát, igen! Nagyon sok gyógyszert nyomnak manapság a gyerekekbe!:( A menyem, szerencsére, nem ilyen,és Bazsa nagyon egészséges is. Ő sem kap egy tüsszentésre antibiotikumot mindjárt....

vhegy.com írta...

Köszönjük, Adrienn a hasznos tanácsokat és a segítséget. Nagyszüleinktől, de szüleinktől is hallottuk, sőt gyerekként ki is próbáltuk ezeket a módszereket, valóban hasznosak. A kis Mamokónk már jól van, injekciók és antibiotikumok nélkül (Enikő homeopátiás párti). Sikerült azonban "stafétázni" a betegséggel, úgyhogy most rajtam a sor: a kamilla párolog, a tojás sárgája meg szédül...:))