2012. június 21., csütörtök

Bazsi új játszótársa

Bazsiékhoz új lakó érkezett, egy kis cica személyében. Szépen tanulják egymást.Bazsi azt, hogy nem a farkánál fogva kell cipelni a cicát, a cica, hogy ne vadássza le Bazsát...
Inkább játszanak együtt! Pl. húzogatós játékot. Bazsi húz egy madzagon maga után egy játékot, a macska pedig, mint aki rá van kötve, megy utána. Nagyon mókás, ahogy valóban úgy tűnik, hogy pórázon húzza a cicát:))


Az udvarkáját nagyon élvezi. Van homokozó, medence (azt még nem láttam) és nagyon sok játék. Így állandóan van dolga is persze. Hol az autókat tologatja, rakosgatja, hol a labdákkal focizik, gurigázik, hol homokozik, motorozik...mindegy, de folyton mozog.

Még nem beszél, csak "baba nyelven", de megértjük, és ő is megért minket. Még mindig nagyon vidám kisfiú.
Hetente 1-2 nap, "bölcsibe" jár, ahol teljesen elfogadja a szokásokat. Leül az asztalhoz, enni a többiekkel, alszik, játszik, és biztos benne, hogy jönnek érte, így sírnia sem kell.Nem is teszi! Anya elmondja, hogy mi fog történni, és Bazsi maximális bizalommal felvértezve, élvezi az új játszó teret és pajtásokat.
Örül mindenkinek, aki hozzájuk érkezik. Kézen fogva invitálja be a vendéget.Aztán megmutatja, hogy mit szeretne játszani, és elégedett, hogy kívánsága azonnal teljesül. Ha elfárad, egy kis tea, és alvó pléd társaságában, pihen egy kicsit.
Napirendje alkalmazkodik hozzá, így mindig tudja, és elfogadja, ami következik.
Fotózáshoz, egy "lesifotós" kéne, mert nehéz elkapni úgy, hogy ne szaladjon,mozogjon, vagy ne akarja elvenni a masinát.

2012. június 20., szerda

Szilvi ballagása

Kapcsolatunk, mióta megint Pesten vagyok, egyre szorosabb. Szinte minden hétvégén találkozunk.Mesél magáról,a mindennapjairól. Remélem, segítettem valamennyit a bukás elkerüléséhez is, és talán a továbbtanulásban is benne van a kezem.
Meglátogattuk már Bazsit is kétszer. Családtagként érkezett, hiszen 14 éve került hozzánk, és fiamat is "féltestvérként" szereti.
És eljött a ballagás. A mai napig nem tudom megbocsájtani magamnak, hogy Misi ballagásán nem vettem részt. Mentségemre, nem értesített,és biztos voltam benne, hogy ezen a nagy eseményen, a család,  részt vesz! Tévedtem....egyedül, egy szál virág nélkül búcsúzott az iskolától.
Most jobban figyeltem, és Szilvi ballagására időben készültem. Flóra  (Albert anyukája) gyönyörű, hatalmas csokrot készített a kert virágaiból, beletettünk egy kabalát, és persze egy szalag fogta át.
Nagyon megható volt az esemény, de persze (már nem is csodálkoztam!), egyedüli vendége voltam neki.
Utána fagyiztunk egy nagyot, majd vasárnap meglátogattuk Bazsit.
Misivel nem olyan szoros a kapcsolatom, de ez az én hibám. Ha hívtam jött, de ő visszahúzódóbb attól, hogy maga jelentkezzen. Bazsinál ő is volt már, és a belőle sugárzó nyugalommal, közel is került hozzá, igen hamar.
Most arra is odafigyelek, hogy vele is többet törődjek. Eddig azt gondoltam, hogy éli a kamaszok mozgalmas életét, barátokkal, programokkal dúsítva. Kiderült, nagyrészt otthon van, egyedül, és lopott pár órát tölt a barátaival, ami remélem, kellemes időtöltés neki...elmondása szerint.
A rettenetes a kettőjük kapcsolata! Misi, látványosan ki van rekesztve a családból a szülők részéről, és ez meglátszik  Szilvin is. Hiába próbálom győzködni, hogy legalább ők tartsanak össze, mindketten hevesen tiltakoznak, kijelentve, hogy egyáltalán nem érdekli a másik élete. Megcsinálják a rájuk szabott munkát, esetleg, fedezik egymást a hazugságokban, amibe belekényszerültek...de több semmi. Nagyon szomorú!!!

Vissza a ballagáshoz. Sok képet nem tudtam készíteni, de ebből a montázsból, talán lejön az élmény!:)

2012. június 16., szombat

"Magyarázom a bizonyítványom."

Párhuzamok

Ezzel a címmel írtam a "gardrob" blogomba egy kis magyarázatot, a csendről. Talán,ha kiírom ott, akkor ide is visszatérek, hisz Bazsikám van, fejlődik minden téren, gyönyörű, okos, imádni való kisfiú.
Aztán Albertről is van pár élményem, és Szilvi ballagása is lezajlott. Fotózni, keveset fotózom, talán lassan ez is visszatér....
Addig is, mindenkinek gyönyörű nyarat kívánok. A kismamáknak örömteli várakozást, a gyerekeknek sok élményt, a szülőknek sok örömöt ....és mindenkinek, minden jót!
Remélem, visszatérek hamarosan!