2011. április 19., kedd

Bazsi napok...rácsodálkozás

Szia mama!!!
Ismét 3 napot együtt töltöttünk! Már az ajtóban rácsodálkoztam a hatalmas változásra, amit a testi fejlődésén tapasztaltam! Látványosan nagyot nőtt! Az eddig is értelmes, vizsla kis szeme, már ismerősnek járó tekintettel üdvözölt! Majd el olvadtam!! Aztán a " kommunikáció", amit mindenféle testmozgással produkált, persze hozzá hangadással is, bizonyította, hogy már bevésődött arcom a kis fejében, az "ismerem, szeretem, örülök neki" albumba!

Végre! Most jöhet a kóstolás!
Mozgása nagyon nagyot fejlődött. A kúszás gyakorlatairól már írtam, de ezen kívül látványos a kézhasználata,ezzel összefüggve a játékhasználata.A forgás minden irányba, pillanatok alatt, és egyre kevesebb munkával. A stabil testtartása. A folyamatos "futó" lábmozgása, a minden lehetőséget megragadó álló pozíció, az egyre stabilabb ülés....fantasztikus!
Aztán a folyamatos felfedezés. A kezébe kerülő tárgyakat, minden érzékszervével átvizsgálja, hosszan, alaposan..Hamar megtalálja rajtuk a zörgő, csörgő, zizegő...részeket. A cumit, egyre határozottabb mozdulattal teszi a szájába. A távolabb lévő tárgyakért azonnal megpróbál eljutni, mindenféle mozgástechnikát alkalmazva. Kitartóan dolgozik, nem adja fel hamar.Igaz, szülei hagyják is! Nem próbálják helyette megoldani a feladatot!
 ( a mamának már kicsit nehezére esik, hogy ne avatkozzon bele!:)))  )
Jelzés, hogy ezt már megunta!


Szereti a dalokat, mondókákat nézni és hallgatni is. Látszik, hogy némelyik, már határozottan ismerős neki.
Könnyű mosolyt, és egyre gyakrabban kacagást, csalni arcocskájára. Nagyon figyel minden szóra, mozgásra, ami körülötte zajlik, és ami nagyon fontos, nincs szemernyi félelem, riadtság a szemében semmi új dolog észlelésekor. Biztonságban van!
Látszik, hogy mindig tudja, mi fog történni vele, és aktívan részt is vesz, igaz, van amiben heves tiltakozással! (öltözködés!).
Séta közben nagyokat alszik, ébredés után, pedig , érdeklődve tekinget a világra.
Az álmosságát, továbbra is, határozottan jelzi, szem dörzsöléssel, fül masszírozással.....aztán, ha vesszük a jeleket, és ölbe kerül, határozott mozdulattal befúrja fejecskéjét a karunkba, és pár pillanat múlva alszik is.
Tudja, hogy kinek a kezében, milyen altató mozdulatokat várhat, és jelzi is, ha nem azt kapja:)) Én ringatva, sétálva, énekelve szoktam altatni. Ha megállok, vagy az ének elmarad, azonnal ficeregni kezd, és abban a pillanatban ellazul, ahogy megkapta. De tudja, hogy anyával, apával hogyan alszik el, tőlük is azt várja, amit megszokott.
Gyönyörűen eszik, nem válogat, határozottan jelzi, ha elég volt!
Új szerzemény a pancsihoz
Imád fürdés előtt "pucérkodni", és pancsizni is, a végén az öltözködés nem annyira tetszik, de nem tiltakozik hisztériásan, csak jelzi harsányan, hogy utálja!
Ha anya vagy apa megérkezik, és köszön az ajtóból, határozottan felcsillan a szeme, és látszik, hogy a "beazonosítás" megtörtént:)))
A legcsodálatosabb, amit már nagyon vártam, hogy tudatosan megérintsen!Mikor pici tenyere az arcomhoz ér, vagy ölbe véve szinte, már átkarol....mindannyian ismerjük ezt az érzést, de nagymamaként halmozódik a boldogság!
Amikor szemben állunk vele, és hívogatjuk, még nem teljes határozott karnyújtás ugyan, amivel reagál, de igen hasonlít már!:))


Elmélyült zene hallgatás, közben küzdelem a zoknival..



















Elfogult vagyok??? Lehet! De akkor is tökéletes!!!:)))


Nincs vége!!:))))

A csúcs az uszoda volt!!! Elmehettem velük, és végig nézhettem egy "edzést":))
Annyira nyugodt, olyan békésen végzi a feladatokat apával, hogy  örök emlék marad!
Videó majd elkészül, addig a fotók, a fürdés előtti "beöltözést" mutatják!!


Nekivetkőzünk!

egy kis ismerkedés..

Sporttásak

Még egy kis itóka, és mehetünk!

2 megjegyzés:

Krisztina írta...

Jaj, annyira nagy már!!!
Vajon Kristóf mikor csinál ilyeneket??
Nagyon látszik, hogy milyen okos, és nyugis, és szerintem szép is, büszke lehetsz rá!!!

Adrienn írta...

Krisztike! 3 hónap múlva, Kristóf is ekkora lesz!:))
Sőt! "-3 éves korukra, már nem is látszik a korkülönbség!:))
Köszönöm a dicséretekét, a kis családom nevében is!
Várunk ide is pár fotót Kristófról, hiszen a megérkezése is meg van örökítve az oldalon!!