2012. január 31., kedd

Jól bevált gyógyszer!!!

Sok kicsinél olvasom, hogy beteg!Annak aki köhög, leírok, egy szomszédnéni féle orvosságot, ami sok év alatt, bebizonyította, hogy hatásos!!!

Karamellt kell készíteni,és amikor már a vízzel feloldódott, egy teafiltert belelógatva ízesíteni! Nálunk gyereknek, felnőttnek, mindig jót tett....ártani, biztos nem árt!
A másik is az ősidőkből származik. Magas láz esetén, kispohár citromlé, lehetőleg, cukor nélkül, ha nem megy, akkor azzal vagy mézzel! Ez is működött, bár elgondolkodtam, hogy a gyógyszerrel együtt hatva...nem tudom!? Ez sem árthat, max. nem használ!
Most írtam Hunibabának, hogy az én anyukám, a mandulagyulladásomra, tojás sárgáját kevert nagyon habosra cukorral, és az kanalaztam, mert még nyelni sem tudtam. Segített vagy nem...anyukám hit benne,és biztos jót akart nekem!

Biztos, másnak is van, házipatikája....tegyétek közzé!:)


2012. január 30., hétfő

Találtam!!!

Versek és mondókák gyűjteménye



Írd meg, ha valamelyik, kedvenc nálatok!!!!

Csentem!!!!!!

Mivel nagyon régen nem találkoztunk, így loptam magamnak pár képet!!!!:))






Mit is akartam???



Nagy a forgalom....



Kivel játsszak?



Habos Bazsi



Apás Bazsi



Fogmosás...van bőven mosnivaló:))



Hol tartottam?



Jó étvágyat!!



Üzletemberesen......



Mond , mi a véleményed???
Posted by Picasa

2012. január 29., vasárnap

Kristóf

Kristófot, már pocaklakónak is ismertem. Soha nem találkoztunk személyesen, de mégis barátok vagyunk. Szülinapjára készítettem a filmecskét!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Egy pici Levi....

Levi szabadságon volt az oviból!:) Mamájának térdét, elötte napokban műtötték, így délelöt átmentemkicsit, tehermentesíteni!:)
Jókatbeszélgettünk a mamával, Levi hol ezzel-hol azzal, de foyamatosan elfoglalta magát. A "mi " játékainkat is játszottuk, csak most pirosmezesek voltunk:))), és az autók rendszeezése, végül félbemaradt!:))
A gyógytornában, nagy segítség volt, bíztatása pedig, egyenesen fél gyógyulásnak bizonyult(nekem!-:)))















Posted by Picasa

Szilvitől

A könyvek rendezgetése közben bukkantam rá! Nagyon sok dolgot kavart fel bennem, de most, talán még jobban örültem, mint akkor!

Ha érdekel benneteket,hogy ki is ő, a "Misi és Szilvi" címke alatt, és a diavetítéseken, minden kiderül....













Posted by Picasa

2012. január 27., péntek

Megpróbálom itt!

A facebookon nem sikerült.Kérlek, nézzetek körül,hogy van-e olyan közösség (idősek,- mozgássérültek,- nyugdíjas-otthonok), ahol befogadnák ajándékomat.Költözés terve miatt, nagyon sok DVD, CD, lemezt és dupla példányban lévő könyveimet,szeretném, ha jó helyre kerülnének,és olyan örömet okoznának, mint eddig nekem.
A technika fejlődése miatt kerülnek ki, nem azért mert tartalmuk elavult volna. A filmekben vígjátéktól a kosztümösig, sok műfaj van. A CD-k klasszikusoktól a slágerekig, könyvek pedig,szépirodalom, vers lexikon stb.
Eladni semmit nem szeretnék, mert pl.az antikváriumban, ahol finnyásan félredobnák kedvenc könyveimet, talán el is bőgném magam.
Azért vannak duplán, mert szüleimtől egyedül a könyveket hoztam el, haláluk után, de abból, gyakran vettünk mindketten. Apukám, mindig mondta is egy-egy könyvhét alkalmával, hogy "ne vedd meg, mert a mienk, úgy is a tied lesz".Ám mindannyiunkban élt a vágy, hogy a kedvenc könyv, bármikor leemelhető legyen. Akkor még megtehettük anyagilag is!:)
Biztos van egy hely, ahol örömmel fogadnák ajándékomat!!! Segítsetek!!!

2012. január 23., hétfő

A fánkhoz...

Láttam, hogy sokan látogatják a receptet.  Szeretnék hozzátenni egy kis tapasztalatot, nehogy valaki, magát hibáztassa, ha nem sikerül.
Nem tudom mitől függ, de néha, ugyanannyi mennyiségből, hígabb tészta lesz. Én eleve szűkebbre szabom a folyadékot (picit), ugyanolyan ,kicsit bővebbre a lisztet.
Az élesztő mennyiségét is lejjebb vettem, kb. 3 dkg..ra
Így viszont, tökéletes!!!!!
Bele kell kukkantani az elején, és korrigálni...ennyi!:))

2012. január 22., vasárnap

Csak csendben....

Kicsit elhallgatok, ám amint van valami, jövök!

Most nagy öröm, hogy egy blogbarátnőm, akivel még soha nem találkoztunk, kisbabát vár. Számomra megtiszteltetés, hogy elsőként az apuka után, én tudhattam meg!  Volt előzménye annak, hogy kapcsolatunk szorosabb, és hálás vagyok, hogy még egy jó barátot tudhatok magaménak!

Már egy terhességet és szülést végig csináltunk!:)) Állok a második elé is!:))))))

2012. január 14., szombat

Ide, vagy oda???

Tanakodtam, hogy ez a gondolatsor, a gyerekekhez kapcsolódva ide, vagy lelkizés miatt a Gardrob-ba kerüljön-e!?.Úgy döntöttem, ide...Senkit nem akarok kritizálni,bármelyik kategóriába tartozik is,csupán a véleményem mondanám el, sőt,szívesen venném mások véleményét is!


Mesekönyv, TV,dvd, Diafilm?????

Sok helyen fordulok meg,van tapasztalatom mindegyikben.Most megpróbálom,teljesen tárgyilagosan végignézni.

Mesekönyv




Gyerekkoromban, nagyon sok könyv vett körül,és mindenki olvasott a családban. Igaz, a TV még újdonság és ritkaság volt!
 Nekem nem sok könyvem volt, talán kevesebbet adtak ki, vagy nekem nem vettek többet, tudatosan, vagy bármiért..
Persze ez, a kicsi gyerekkorról szól.
Így viszont a Mesebolt, és az Óvodások verseskönyve minden lapját élveztem. A mesebolt gyönyörű képei, annyira megmozgatták a fantáziámat!.

Órákig nézegettem a varázslatos képeket. ( Meg is vettem a gyerekeimnek is!)
A verseket kívülről tudtam,hiszen apukám nagyon sokat olvasta őket.

Nem másképp az óvodások verseskönyvét,amiben a gyerek növekedését követve sorakoztak a versek.Így,ha apa nemért rá, elővettem,és "fejemből"olvastam a kedvenceket.
Nagyon sok hasznát vettem, egész életemben, hiszen minden helyzetre találok szinte, egy-egy verset, mondókét, bár némelyiket,már elő kell vennem, mert el-el akadok:((

Az én gyerekeimnek, már jóval több könyvet vettem, könyvtárba jártunk, sokat olvastam fel,mint ahogy
gyakran volt diavetítés is.
Nem mondom, hogy nem élvezték, de cél, hogy olvasó felnőtté cseperedjenek, nem teljesen valósult meg!

Szilvivel és Misivel is így tettem, ott sem akkora sikerrel, mint szerettem volna.Bevallom, akkor már volt mese kazetta, és ha tényleg nem volt időm, vagy kedvem a déli meséhez, be-be tettem a "gépi" mesét. Aztán, józan eszem ellenére, egyre sűrűbben adtam át a feladatot a magnónak.




Gusztika, nem sok TV-t nézett( nézhetett?), szerette a meséket olvasni, de legjobban azt szerette, ha valóságos meséket mondok a fejemből, nagyrészt valóságos szereplőkkel.
Ez, általában a többi gyereknél is sikeres volt. "Az én is voltam gyerek" fejezetei, főleg a rosszaságok,kedvenc történetekké váltak (Ezt már írtam többször). Kár, hogy nem voltam rossz gyerek, mert kifogytam az igaz történetekből:)))
Zenét azt hallgattunk és énekeltünk sokat a CD-kel. Ő szerette a képes könyveket, és amit kérdezett róluk, a választ tovább adta nekem. Sokat megtudtam például a dinoszauruszokról, melyik-mikor élt, növényevő, vagy ragadozó volt e, mekkora méretekkel bírt.






Albert, kizárólag TV nélküli gyerek. Nem szigorból, magától is, szerintem. Nagyon ritkán, ha fáradt, akkor ül le egy film elé,egyébként folyton kreatív dologgal foglalkozik:)))
Minden este van esti mese anyától, jár könyvtárba, és kitűnően érti, amit hall. Ez nem is annyira természetes, hiszen Szilvi és Misi, nem igen volt jóban a szövegértéssel.
Gondolkodtunk, hogy talán a kétnyelvűség??? De egész napjukat,magyar nyelvű közegben élték, anyanyelvet keveset beszéltek és tudtak.
Itt el is gondolkodom, hogy vajon, mitől függ? Szerintem, én megfelelő hangsúllyal, talán néha kicsit gyorsan olvasok. Ám, mindenképpen érthetően. Hangutánzó szavakat, hangulatokat kiemelve???:((((

Misi és Szilvi reggel igen fáradtan,álmosan érkeztek, így hamar bekerült a TV a látókörbe, mert félálomban játszani sem volt kedvük délelőtt.
Egy darabig tudtam szűrni, hogy mit nézzenek,de eljön az idő, amikor már nem nyomhatom el a saját akaratát, és nem válthatok csatornát..
.Iskolában vissza is köszönt minden. Nem értették a szöveget,és még rakódott a többiektől a kedvenc szörnyek és harcosok társasága.

De hol szedték össze az alapot, hogy azok felé a filmek felé legyenek nyitottak, amitől én frászt kaptam......
..

Levi, DVD-s gyerek volt. Hamar nézte, hallgatta a Kis vakondot, és annak aranyos zenéje, nagyon tetszett neki.


Ahogy nőtt, gyarapodott a filmek száma, és az idő, amit azzal töltött.
Persze az időjárás, a szabad levegő, el tudja húzni a képernyő elől.Kipróbáltam, akarva-akaratlan, hogy a játékkal el lehet-e hozni a képernyő elől.
Zömében igen! Csak le kell ülni vele játszani! Ja,de ez, bébiszitterként jól kivitelezhető, de a rohanó családi életben, biztos jót tesz, egy "bébiőr", amit bekapcsolva, leülteti a gyereket...

A bajom csak annyi, hogy vajon, kik engedik némelyik filmet vetíteni,és kiadni DVD-n.
Néha a hangerő, főleg házimozi rendszerrel, szabályosan idegborzoló tud lenni. Ha a történet nem is olyan rémes, a hangok azok biztos, hogy ijesztőek.

És a figurák!
Mindig kértem Levit, hogy nézzük meg a Holle anyót. Más Grimm mesék is vannak a lemezen...nagy kár!:((
Azok az alakok, akik az én képzeletemben éltek, a gyönyörű, szomorú lány, a dölyfös, morcos testvér, a mindig mérges mostoha és hát HOLLE ANYÓ képe, majdnem horrorisztikus élmény! Hozzá persze a hangok!



Kinek az agyában pattant ki ilyen figura a mese hallatán? Nem nézem meg,mert névtelenül is meg van a véleményem!










Bár megoszlanak a vélemények, János vitéz története, Jankovics Marcell rajzaival, körül is. Nekem nem tetszik, de Albert egyedül megnézve, minden szavát értette és visszaadta!:)) Nem megyek filmkritikusnak!:)))

Elgondolkodtam, hogy ha én, az alapokkal amit kaptam, depressziós felnőtté váltam,mindentől félek....akkor ezek mit váltanak ki?Nem jól gondolom??? Szóljatok!

Közel sincs vége!!!

Nagyon jól indult a Pestre érkezésem!! Ha nem is sokat, de egy picit tudtam találkozni Misivel és Szilvivel! Misivel szinte csak puszit váltottunk (már pipiskednem kell!:)) ), Szilvivel többet tudtam beszélni. Így róla, úgy vettem észre, hogy komolyodott sokat, és jó érzés volt, hogy még mindig megosztja velem a problémáit!
Kicsit jobban bele akartam folyni is, de aztán a józan eszű környezetem, majd egy szakember is lebeszélt róla. Így most kivárok!:((
A találkozás után, sokat gondoltam arra a kb. 3500 napra, amit együtt töltöttünk.....



Sírás vége...jön a beszámoló Leviről és Albertról!




Nagyon sok időt voltunk együtt Levivel,akinek szerencsére, már csak szobafogság, és némi diéta maradt a betegségből!

Első nap, hatalmas foci meccset vívtunk  szobában,amit viszonylag, szerencsésen megúsztunk, hiszen pár virág levele pottyant csak le.
Aztán elfáradtam, így inkább, a sport riporter, majd a szurkoló tábor szerepét vállaltam,néha kicsit pom-pom lányként is beugrottam, de Szerencsére, Leviinek,még nincs összehasonlítási alapja:)

Mezparádé:))



Kütyüparádé:)))

Második nap egész hosszúra sikeredett, de ki tudtuk tölteni, programmal. Volt memória, kicsi foci,autózás, lego....hajó és repülő hajtogatás...
Annyira édes, amikor néha elszomorodik,és bejelenti, hogy már csak x napunk van sajnos.
Ilyenkor elkezdek neki Kiskőrösről mesélni, hogy ha nyáron elviszem, mi mindent fog látni
Kicsit elmentünk csatangolni,mert gyöngyöt akartam neki venni, persze, nem kaptam.
Vigasztalásként, tekert egy golyós játékot, amiben szerencsére,egy fehér gyöngysor volt:)) Otthon leszedtük, majd tűvel, és cérnával, szép könyvjelzőt fűzött, nagy türelemmel nekem!!
Azért könyvjelzőt,mert nagyon sokszor megcsodáltam a mama horgolt könyvjelzőjét.... kedveskedni akart! Sikerült! És az apró gyöngy a varrótűvel, lehet, hogy még jobb lett, mint a kicsiknek való fagyöngy. Azért nem adom fel, ha látok, veszek valahol, olyan közepes méretűt!


Ennyi autóval, akármit lehet játszani:))

Sapkaparádé:)))





Harmadik nap még hosszabb lett, mert tőle gyorsan Albertért mentem a suliba! Tündéri, ahogy örül!!!
Hazabuszoztunk, de láttam, hogy elég fáradt.A Karmincát hajkurásztuk egy kicsit,hogy bevigyük, aztán feladtuk, mert a cica, kutyába sem vett bennünket:)

Majd odatettünk egy kenyeret, csak sajnos Papi kicsit morgós kedvében volt, így a z újra előkerült kaplát hátrahagyva, vacsora után,felmentünk, és szokása ellenére, egy dvd-t nézett,míg anya nem jött haza!




A Némo nyomában, nekem is kedvencem...:))







Csütörtök


Ma, jó kis napunk volt Levivel megint, kicsit levegőre is tudtunk menni,mert az évszakot meghazudtolva,majdnem tavaszi napsütés volt. Étvágya nagyon jó,és még aludt is egy nagyot, ebéd után.


















Péntek


Gyerek tervez, időjárás végez...:((


Elterveztük, hogy a "hajós" játszóra megyünk, hiszen napsütést ígértek! Csak a szelet nem hallottuk, és a némi csapadékot.
Így egyértelmű, hogy szobai program maradt, de ma náélam voltunk. Mindig örül, hogy felfedezi a kincsesládát, a rugós focit, és a többi, bejegyzésekben írt játékokat!
Kicsit látszott már, hogy sok volt a bent lét, szeretne már futkározni, mozogni. Így pont jól jött a változtatás a helyszínen:))
Ő Garfield-en nevet nagyokat.
Csodasapi

2012. január 7., szombat

Vándorlás.....

Egy picit megpihentem, de megyek is vissza! Levike beteg lett, és jövő héten otthon marad..velem!:)
Ő telefonált, és aggódva mondta, hogy mire odaérek, már lehet, hogy meggyógyul. Ez igazából a hangsúllyal jelezte, hogy azt jelenti, hogy szeretne velem  betegeskedni, és el ne múljon, míg megérkezem:))
Hát nem tündéri!?:)

Megyek Levi!!!!!!

Villámlátogatás Budapesten..

Egy kötelesség miatt mentem, persze beiktatva egy- két találkozót. Három barátnői pletyiből , kettőt sikerült megvalósítanom, sok értékes percet töltöttünk beszélgetéssel .

Lányommal , keserédes volt, egy aktuális helyzet miatt., az a kevés idő is, amit együtt voltunk:(((

Szomszédom gyerekeit csak hallottam, ahogy a lépcsőházban közlekedtek, de folyton váltófutásban voltunk, így épp csak bekukkantottam hozzájuk.


Alberttel  egy röpke délutánt töltöttünk együtt, ami fáradtsága, és álmossága miatt, kissé csendesebbre sikerült.
Nem sok kedve volt se játszani, se beszélgetni..
Azért az jól esett, hogy érdeklődött, hogy az én mézeskalácsomról szólt a mese??
-Igen! Olvasta anya?
-Igen, az volt az esti mese, egyik nap!
Kell ettől több visszajelzés??:)
Azért hozzátette, hogy nem figyeltem biztos, amikor anya elmondta, hogy kell sütni:))
Nagyon tetszik, ahogy Papi,  öreges morgolódását, annyira jól kezeli már (anya!!!), hogy ha ártalmatlan dolgokért rászól, akkor azonnal korrigálja és elnézést kér, vagy egy esetben "köszönöm Papi, hogy szóltál!", reagálta le! Nem fantasztikus!???
Bazsikámat elkapta valami nyavalya, szerencsére, hamar lezajlott, de amikor ott voltam, még épp abban a stádiumban volt, hogy nem volt nagy kedve játszani, bohóckodni, huncutkodni!
Nem baj, lényeg, hogy nem döntötte le jobban a betegség, és tegnap, már azt mondta a fiam, hogy ugyanolyan jókedvű, vidám, mint előtte volt!
Hazajövetelemet, kutyám, a megszokott lerohanásával ünnepelte, szerencsémre, nem volt nagy sár, így egy mosással megúszom, nem kell tisztíttatni a ruháimat.

 Párom a kutyát és a cicát ellátta, de a madarakra nem figyelt. Így, még kabátban (már úgy is szutykos lettem a z üdvözléstől) gyorsan teleöntöttem az etetőket!
Frici cica, méltóságteljesen hagyta, hogy üdvözöljem, és elfogadta a jutalomfalatot, amivel kedveskedtem neki, majd elfoglalta méltó helyét, elnyújtózva a franciaágyon:))

2012. január 1., vasárnap

Bazsi évértékelője:))

Bazsikánk egy év alatt, annyi mindent produkált, hogy csak kapkodtuk a fejünket, és ő meg már szalad is:)
3 hónaposan indult neki, a 2011-es évnek. Már mosolyogva üdvözölte a rajongóit. Hamar nekilódult a fogzásnak, és abba sem hagyta 12 db-ig:) Megfordult, felült, kúszott, mászott, felállt, elindult....ami a mozgását illeti.
Megbarátkozott a vízzel!
2 bulija is volt, egy féléves, és az 1 éves. Úriemberhez illően, nagyon barátságosan fogadta vendégeit, és állta a sarat a sokadalomban:) Mosolygós, huncut, barátságos, kedves....tovább is van...mondjam még?:))

Lakást cseréltek, de nem okozott gondot nála, hiszen a megszokott tárgyai vele mentek!
Tud motorozni, dobolni, tornyot építeni, telefonálni, kávét főzni, porszívózni,táncolni, gitározni, kalapálni.....tovább is van, mondjam még?:))))))

A több ezer (jó, megsokszorozva, biztonsági mentésekkel!) kép közül, nem biztos, hogy ezek a legjobbak, de kb. ennyi történt:)