2011. május 31., kedd

Én is voltam kisgyerek...


 Reggelente,  körbenézek nálatok, míg kávémat kortyolgatom. Kíváncsi vagyok, hogy kinek milyen új élménye, fotója került fel a blogjába!  Mire a kávé leér, az agysejtjeim is helyükre állnak, és a látottak alapján, jönnek elő elraktározott emlékeimből, a kapcsolódó képek!:))
A gyereknapi beszámolók is sokat előhoztak, de most egy másik dolog ragadott meg.
A gyermekkuckó, amit a kitekintőben ajánlok Nektek, új bejegyzése hozott  fel bennem emlékeket.

A Pöttyös Panni könyvsorozatról van szó!



Szüleim sokat olvastak, könyvek vettek körül. Apukám nem csak kicsi koromban, amikor még nem tudtam egyedül olvasni, mesélt, hanem később is voltak olyan meghitt esték, amikor ő felolvasott, mi pedig anyukámmal, élvezettel hallgattuk.

Itt szerintem, még a "képolvasásnál" tartok csak...


Szalagos magnón rögzített "szavalat":))

Hogy kevesebb volt a könyv, így a képeket sokkal alaposabban, részletekre kiterjedően nézegettem, a bennük lévő verseket annyiszor olvastam vagy hallottam, hogy szinte mind betéve tudtam! Ennek sok hasznát vettem később, és ma is,csak mostanában egy-egy sornál gondolkodóba esem:))))
Karácsony, szülinap..könyv járt hozzá!

Szavalok ismerősöknél,
 bár ezt nem igen szerettem....













Mikor gyerekeim lettek, én is folyamatosan igyekeztem olyan könyveket vásárolni, amivel esetleg akkora élményt nyújthatok, mint én kaptam.
Otthonról hoztam azt is, hogy könyvet nem adok el, még akkor sem, ha "kinőttük". Így a pincében, 2 hatalmas doboz mese és ifjúsági könyv várja, hogy méltó kezekbe kerüljön.
Jó hasznát vettem, míg Szilviék velem voltak, mert, ugyan jártunk könyvtárba, de ha eszembe jutott valami érdekes, és hozzá is fértem a dobozhoz, akkor csak leporoltuk, és már lapozhattuk is! (Arról nem is beszélek, hogy milyen illata volt!!! Beszédes...)
A Pöttyös Panni sorozat, persze ott lapul a dobozba, hiszen soha nem veszti el érdekességét, most már több generáció felnövekedésével sem! Képzeletben azonosulhat a gyerek a főszereplőkkel, aki ugyan nem a mai környezetben élik napjaikat, akikkel nem történnek olyan dolog, amik ma izgalomba hozzák a gyerekeket, de olyan érzelmeket és érzéseket kelt életre, amik nem hiányozhatnak egyikünkből sem!
Ajánlom az oldalt, mert nagyon sok hasznos, érdekes téma van összegyűjtve, jó kalandozni közöttük!!

4 megjegyzés:

Edina írta...

Nagyon jó volt olvasni soraidat és külön köszönet a képekért:))))

Adrienn írta...

Örülök, hogy tetszett! Én is meghatódtam egy kicsit magamtól....)))))

Adrienn írta...

Edina! De jó hogy írtál! Azt hittem a cserebere oldalt már ajánlottam nálam, és kiderült, hogy nem! Most pótolom, sőt cserélni valót is találtam!:)))

Edina írta...

Mire gondolsz Adrienn?
Nem találtam email címedet...az enyém kalman.elod@freemail.hu