2011. május 26., csütörtök

Gyereknaphoz közeledve

A nap, nagyon fontos volt számomra mindig, hiszen állandóan volt mellettem gyerek.
Amikor az én gyerekeim voltak kicsik, a lehetőségeket jobban ki tudtuk használni, mert nem volt különösebb anyagi vonzata. Ma már, nagyon sok családnak szelektálni kell, de meggyőződésem, hogy lehet találni lehetőséget, és nem egyenesen arányos a jó program a pénzköltéssel.

tömeg..






minden, ami eladható
A saját és a vietnámi gyerekekkel is kipróbáltuk a nagy rendezvényeket. Régebben, talán kicsit "meghittebbek" voltak, jobban megszólítottak, és lehetett a tömegben is a családnak egyben maradni.
vattacukor
Szilviékkel már, olyan zsúfolt helyszínek lettek a megszokottak, hogy szabályosan lefárasztott a nap, mert csak arra tudtam figyelni, hogy el ne veszítsem őket a tömegben. Ettől persze, az élvezet is kisebb lett, hiszen a kezüket szorongatva töltöttük a napot, és nem a kíváncsiságuk felé mentünk, hanem a biztonságos helyeket vettem célba. A legnépszerűbb eseményeket, már el is kerültük, hiszen látni, nem láttunk a tömegben, viszont a lökdösődés, és a kézszorongatás semmi örömöt nem okozott. A hatalmas kínálat enni , inni valóban, és a játékok halmaza amit megvásárlásra kínáltak, folyamatos vitákat szült, hogy melyiket, miért nem tudjuk megvenni, miért kell lemondani róla.
Így, a nap végén, hulla fáradt, és inkább csalódott gyerekeket cincáltam haza.
fagyi minden mennyiségben..
Pizza party
Sikerült is, hiszen nekik kevesebb élmény adatott meg a hétköznapokban, így akár egy mozis-.mekis nap is ünnep volt.

Állatsziget
 Később, már írtam valahol, megkerestem olyan helyeket, ahol nincs akkora tömeg, de van látni való.
Ahol nem kell folyamatosan a szoknyám szélét szorongatni, ahol nem kísértenek a vásári dolgok.
A REX kutyaotthon rendezvényeiről írtam már, az volt a legjobb választás talán!Aztán egy "repülős" nap, amikor a dunakeszi repülőtérre látogattunk el,, vagy egy helyi, kerületünk által rendezett program  eseményei is sikeresek voltak, itt még az utazással sem kellett hosszú időt eltölteni!Egy zárt rendezvény, mint színház, koncert stb. is nagyobb élmény volt, mint a tömegrendezvény. Ezt onnan tudom, hogy nem csak én éreztem így, mert sokkal több emlék maradt ilyenekről bennük.
A saját gyerekeimmel, még nem volt ekkora gond, nyugodtan mehettünk a nagy rendezvényekre, főleg négyesben, mert a figyelemből is egyenként jutott mindkét gyerekre. Nem volt érvágás a családi kasszán egy lufi, egy fagyi, egy vásárfia!
Ha ma kéne programot keresnem erre a napra, biztos, hogy törekednék arra, hogy szabadságukban ne kelljen korlátozni, hogy a gyerek maradhasson a középpontban, és valóban róla szóljon a nap.









Persze nem maradt ki semmi látnivaló az életükből, csak nem ezen a napon látogattuk meg ezeket a helyeket!

2 megjegyzés:

Angéla írta...

Szia!
Most vettem csak észre, hogy írtál megjegyzéseket hozzám :)
Nekem most nagyon csábító a Városligeti Gyereknap, de szintén a várható nagy tömeg riaszt el egy kicsit. Tényleg nem könnyű így szervezkedni! :)

Adrienn írta...

Szia! Örülök, hogy itt vagy!! A ligeti és a szigeti gyereknap is, nagyon sok programot kínál mindig. Én csak a saját tapasztalatomat, és a véleményemet írtam le, de ez nehogy visszatartson!:)))))
Kíváncsi vagyok a beszámolóra majd!!!