2011. május 13., péntek

Mindjárt elszalad....

A szobában, a játékok között, már kúszva, ülve sok dolog elérhetőbbé vált. A  mozgásterét jelentősen növelte, és már nagyon igyekszik a mászást is elsajátítani. Módszere, amivel próbálja a haladás ezt a formáját megtanulni, határozottan nagyon eredményes. Popsi már fent! Térdek a padlón, sőt, gyakran a lábát kinyújtva, talpával támaszkodik a talajon. A kéz technikáján dolgozik nagyon. Félkönyékből kéne még egy kis erővel ,a kinyújtása a karjának. Rajta van az ügyön, intenzíven!
1 kéz, 1 láb..nyújtva:)
Sőt! Spiccben!!:))


Popsi fel!
Egy kis pihi (lazítás)


Így szokott sikerülni!

Na, kész!
Sok mozdulatánál, már a felüléstől sincs messze!
Ülni sokáig ül, ha elfárad, akkor is lassan fordul a hasára, vagy oldalra, már nem dől , néha koppanósra sikeredve, el! Nagyon élvezi, hogy mindent elér, alaposan körbetapogat mindent, megszemlél, majd persze a szájába köt ki!
A kúszás, váltott kar-láb módszerrel, már katonásan megy!
A tárgyakat próbálja hangra bírni. Amit rázással sikerül, azt úgy, amit egymáshoz, vagy  padlóhoz ütögetve  azt úgy. Szeretünk együtt kopogtatni. Én tartom elé a tárgyat, és ő az övével megütögeti. Közben mondókázunk, és élvezzük a zajkeltést!.
Akkor menj!!!
Tárgyakat egymásba illeszteni is próbál, persze, bármilyen elfogult vagyok, azért ez még kevésbé sikerül, de tudja, hogy mit szeretne elérni. A „rombolás” kitűnően megy, de már rakosgatni is próbál egymásra dolgokat. Felismeri játékait, és tudja, hogy melyik, mivel okoz örömet neki.
ismerkednek
Vettem egy nagyobbacska labdát, de ez még korainak bizonyult. Megfogni nincs esélye, utána iramodni meg még azért lassan menne. Egyszer-egyszer útjába kerül, örül, hogy elgurul, ha hozzáér, aztán hagyja, guruljon tovább egyedül!:)

A kisebb labdát, amit kézben tud fogni, az szereti.



Nagyon szépen eszik, hiszen úgy is volt szoktatva, hogy evés közben, csak azzal foglalkozzon. Az ebéd utáni babakeksz desszertet már szépen majszolja, megkínálva a ruháját, az etetőszéket, és a földet magakörül..de persze a pociba is jut. Ha van előtte valami játék állatka, azt aranyosan megkínálja, tolja felé a falatot!

Desszert





Tessék, kóstold meg!












Öltözködésnél, már gyakran előfordul (és nem véletlenül!!!), hogy ha kérem, hogy húzd, vagy épp dugd a kezed, megteszi (legalább is megpróbálja!). A lábak ugyanúgy a nadrággal.
Sok dolgot névről felismer, a tik-tak, a láb az biztos, a többi valószínű a képzeletemben valósul meg...de nem biztos!!!:))

3 megjegyzés:

Vikike és Hunika írta...

Adrimama, azt hiszem a héten nem Bazsinál voltál, hanem az én szobám egyik sarkában húzódtál meg láthatatlanul, és most leírtad észrevételeidet... :)))

Adrienn írta...

Huni baba! Akkor Te szó szerint átéled,mennyi dolgom van egy nap!:)))

Cicurka írta...

Jaj, de tündéri kis pasi! Édes amint próbál lábujjhegyre kapaszkodni és amint eteti a kis bábut. Tünemény!