2010. november 12., péntek

Öltöztetés

Nem rég, belekezdtem, egy" babaruha börze " szerűségbe, amihez szintén Bazsika útján jutottam el.Az interneten, a szomszéd és ismerős anyukáktól kerestem olyan ruhaféléket, amiket pár hét alatt le kell cserélni, és ha nincs aki örökölje, a méreg drága holmi a szekrény aljában végzi!
Miközben újabb, nagyobb, más évszakra való ruhácskát kell keresni!
Ekkor szembesültem azzal, hogy ami az üzletből több ezer forintért kijön, az már egy hónap múlva, töredékét éri!
Akkor hát érdemes? Érdemes olyan ruhácskákat felvásárolni, amit a szomszédnak és a környezetnek lehet mutogatni, bár a kicsi épp mozogni nem tud benne!? Vagy a divatos, mókás ruhácskában, mint egy kis bohócot megmosolyogni?
Vagy folyamatosan figyelni, hogy nehogy leegye, nehogy térden csússzon benne, nehogy összekenje festékkel...és sorolhatnám! Ezek azok a dolgok, amik miatt feszélyezettebb a játék, nem lehet kellően kibontakozni, mert közben vigyázni kell a küllemre!
Szerintem, nincs aranyosabb, egy játék hevében "csupa maszat" gyereknél! Én legalább is, akkor érzek elégedettséget, hogy jó telt a nap, amikor az ajtóban kell levetkőzni, és egy homokozónyi port összesöpörni, és egyenest a fürdőszobába kell futni, lemosni a nyomokat!

Szintén bölcsődei tapasztalat, hogy volt nem egy gyerek, aki nem is ment a homokozó környékére, nemhogy megfogta volna, vagy esetleg beleült volna!
Bár, a nagyon csini farmernadrág, vagy kis szoknya, mindenképp megállította volna, hisz se leülni nem lehet benne, mert szorít (pláne egy klassz övvel a derekán!), vagy a szoknya szélére folyton rálép valaki, vagy felakad valamiben!
Délután pedig, együtt izgulhatunk, hogy a szülő megjelenésekor  az "Úristen!!! Hogy nézel ki!?" köszöntésre, hogyan reagáljunk!
Meglátásom szerint, a legtöbb ruha, "játszósnak" kellene legyen! Ami nem szorít, enged mozogni, nem meleg, nem lógnak csingilingik belőle, és főleg nem baj, ha koszos lesz!
Ha mászás közben kilyukad a nadrág, ha motorozás közben lekopik a cipő orra, ha a spenót lecsöpög a ruhára...szót sem érdemelne, ha betankolnánk "eldobható" ruhákkal, turiból, vagy másodkézből.

Nincsenek megjegyzések: