2011. január 21., péntek

Boldog napok Bazsival

Kinga elfoglaltsága miatt, elmehettem Fehérvárra, unokázni! Napi pár óra volt csak, amit kettesben töltöttünk, de nagyon jó volt érezni a közelségét, látni a percenként változó fejlődő apró-cseprő dolgait!
Szeretem megfigyelni, hogy hogyan dolgozik egy-egy felismerésen!
Figyelme, már mindennel felkelthető. Kezeit kezdi már összehangolni, és talán, már nem csak véletlenül érinti meg a tárgyakat. Arcocskája, szinte mindig vidám, elégedett, kivéve, ha a pocak üres, vagy épp pont nagyon tele van!:))
Minden nap tudtunk sétálni is egy kicsit, aminek nagy részét elégedetten végig aludta, de amikor ébren volt, és amennyit látott a világból, azt nagyon érdeklődve szemlélte!
Megint rácsodálkoztam, arra a békés alvásokra, amit anya karjaiban töltött. Be is bizonyosodott számomra, hogy mennyivel jobb, meghittebb az összebújás, mint a "steril", de ráccsal elkerített, általam legmegfelelőbbnek tartott (eddig!), kiságy. És nem lesz ettől elkényeztetett baba! Amikor ébren van, nem igényli a kézben, fel-alá sétálást, hiszen annyi felfedezni valója van még
Már nagyon aranyosan próbálgatja formázni a száját, és kiadni a hangokat. Órákig lehet nézni mimikáját, ami hol feszült figyelem, hol elernyedt jóllakottság, hol pocakra koncentrálódó, erőlködő arcocska...és minden percben más, és más kifejezés a pofiján.



A világ felfedezése, rácsodálkozások, feszült figyelem....folyamatos érdeklődés és percről- percre fejlődés! Egy percnyi "hisztire" nem pazarolja energiáját, és idejét:))))
Ha sír, annak oka van, ha megoldódik, nincs tovább szerepe....jöhet az újabb" boldog baba" arc és kifejezés!
Napirendje, csak annyira korlátozódik, amihez kell egy kis rendszer. Egyébkén minden úgy van, ahogy igényli!
Ha mosolyog, az egész teste kifejezi elégedettségét. És mindig elégedett!!!

Nincsenek megjegyzések: