2011. június 14., kedd

Bazsi tali

Egy ideje  nem kellett vigyázni Bazsira, de már nagyon hiányzott. Párom, még nem is látta csak fényképen, épp ideje volt tehát, hogy útra keljünk.
Napirend borulás miatt, a buszhoz nem tudta a fiam kihozni, így várnom kellet még, míg hazaérünk, de már nagyon türelmetlen voltam!

Mikor betoppantunk, olyan csodálkozó szemekkel nézett! Aztán elkezdte a felmérést. Először engem szemlélt, kutatott a kis fejében, hogy hova is kell tegyen. Aztán felvettem a szemüvegem, pár sort
énekelgettem abból, amit szoktam, aztán egyszer csak felvillanyozódott, amit egy mosollyal jelzett is felém! Jött a párom. Őt alaposabban kellett vizsgálni, de nem jött kép elő, így csak jól felmérte, tetőtől-talpig, majd üdvözölte őt is, jelezve, hogy oké..maradhat!:)

Közben folyamatosan nézte anya és apa reakcióit. Ők örülnek a vendégnek, akkor barátok! Ő is örül!
Mivel a fogak, vagy időjárás, vagy telihold (szabadon választott!), miatt, kissé fárasztó éjszaka volt mögöttük, így mindenki örömére, elmentünk egy fehérvári, Bazsis sétára!
Jó kis alvás, a hűs utcákon
Laci azonnal átvette a vezetést, és a kormányt el sem engedte egész nap. Bazsi először beájult, mert már félárbocon volt a szeme, majd fél óra után, vidáman, mosolyogva ébredt. Egy padnál meg is álltunk, kivettük, hogy testközelbe lehessünk vele. Akkora már ismerős volt a szemüveg, amit megbeszéltünk  rég, hogy a mama nem jól lát, ha nincs szemüvege, így csak óvatosan nézegesse. Ez így is van azóta is. Megfogta, és mosolyogva nézett rám, hogy "látod, nem bántom! Csak nézegetem!".
Játszottunk egy kicsit, beszélgettünk, nézegettünk egy  padon, aztán továbbálltunk.
Neki is van szemüvege!!!

Mi az ott? Galamb?

Lehetsz a barátom!

Most vissza a mamához!

Meddig ülünk még itt????


A jó séta után hazaértünk. Kinga szerette volna megetetni, de Bazsi nem akart! Szerették volna, hogy a jelek szerint, határozottan álmos kicsit letegyék aludni, de Bazsi azt sem akarta! Egy hűsítő fürdőzést is bevetettek, amivel megszabadult a kiköpködött főzeléktől is.
Köszi apa, fincsi volt!!!
Lemostuk az út porát is...
Szépek vagyunk.....
és álmosak!!!!

 Mindenféle módszer kipróbálása, és hosszas "küzdelem "árán, végre sikerült! Aludt is egy nagyot, majd szokásához híven, a hordozóban iszogatva ébredezett, közben nézte, hogy még mindig ott vagyunk.
Mindig ez a fotózás...most két oldalról.....

Ti kávézva ébredeztek...én teázva

Aranyosan nyújtja a karjait a hívogató felé, kúszik gyorsan, popsi fent van már, de a mászást nem akarja bevállalni. Határozottan áll. Játékait rakosgatja, apa tornyát döntögeti, a labdát már megkedvelte. A kis zenélő békát, ahogy anya mutatta, egy ujjal, a megfelelő helyen próbálja hangra bírni!
7 foga örömmel nyammogta a mamapogit!!! A zebratortából még nem kínáltuk, mert "soktojásos":))
Minden pillanatát élveztük a napnak, hiszen annyira nyugodt, békés, kiegyensúlyozott, érdeklődő, okos......és nem vagyok elfogult!!!!:)


Ódon falak között....

5 megjegyzés:

Vikike és Hunika írta...

Gazdag, tartalmas és eseménydús napja volt Bazsinak, és nem csak. Remekül érzi magát Adrimama társaságában...

Látom, a szemüvegek iránti érdeklődésünk egy újabb közös vonás...:)))

Adrienn írta...

Remélem, hamarosan, maradandó élményeket is nyújthatok, és a felismerés is azonnal megtörténik!!:))
Jó a profilképed!!!!!

Cicurka írta...

Nagyon eseménydús napon vagytok túl. Édes, ahogy szemléli az eseményeket. És még mindig tetszenek a képek alá írt megjegyzések. :))

Adrienn írta...

Köszi!!! Minden alkalommal meglep valami új dologgal!! Imádni való!
Mama legkedvesebb unokája (nincs is több!:))) )

alterego írta...

Szép napotok volt, ráadásul milyen közel hozzánk :-)))(a Velencei-tó mellett lakunk)
Persze hogy nem vagy elfogult nagyi, mint ahogy én sem. Igazán nem tehetünk róla, hogy ilyen csodás unokáink vannak :-)))