2011. június 14., kedd

Zebratorta

Hozzávalók:
5 tojás
25dkg.cukor
1cs. vaníliás cukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
37 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 e.k. kakaópor

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, közben kanalanként adagoljuk a vizet és az olajat hozzá.
Majd a sütőporral kevert lisztet is hozzákeverjük, végül a tojásfehérjéből vert habot.
Elfelezzük, a felébe kakaót teszünk. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába, kanalanként, felváltva pakolunk a formába úgy, hogy a közepén kezdjük, és mindig az előző tetejére rakjuk a következő kanál tésztát.
Magától szétterül, ettől olyan érdekes a végén. Lassú tűzön kell sütni, hogy a kissé vastagabb tészta jól átsüljön.
Elvághatjuk ketté és lekvárral, vagy nutellával megkenhetjük, de magában is nagyon finom!!!

sütésre várva

készen

4 megjegyzés:

Cicurka írta...

Amint látom itt maradtam le az olvasással, de pótlom. Nagyon fini lehet. Kipróbálom és jelzem a sikerét :)
köszi a receptet!

Adrienn írta...

Tényleg finom, és nagyon egyszerű!! Fiamék is belakmároztak belőle, és nem győzték dicsérni! Én meg magamat, hogy felfedeztem megint egy ripsz-ropsz receptet!!!

Névtelen írta...

Minden recepted nagyon tetszik, ki is fogom próbálni sorban édesszájú családom örömére! :)
Köszi: Csilla

Adrienn írta...

Csilla! Én is akkor gyűjtöttem be ilyeneket, mikor gyerekek vettek körül, mert elfoglaltság is volt, uzsonna is és nasi is...Nem szeretek "pöszmötölni", így Csak olyanokat készítek, amit valóban pillanatok alatt, és a hozzávalókat A spejzból kikapva, össze lehet dobni! 2 lánnyal pedig, egyenesen jó szórakozás is!:))! Majd írok még, csak térjek már magamhoz!