2011. január 31., hétfő

Játékos nap Alberttel


Albert kicsit náthás, de hogy nagyobb baj ne legyen, otthon maradt pár napot. Karácsony óta még nem találkoztunk, kíváncsi voltam az ajándékokra, bár anyukájával már beszéltem erről, csak látni is szerettem volna, főleg, hogy melyikkel szeret és mit játszani!
Rácsodálkozhattam mindjárt, egy filctoll készletre, amivel akár vékony vonalakat lehet rajzolni, akár ecsetként lehet használni! Nagyon szép kész kifestéseket is láttam. Azokon is látszik, hogy precízen, nagy türelemmel, kapkodás nélkül színez.Ő, olyan "molyolós",kisfiú. Neki való az asztali játék is, bár mozogni is szeret!
Aztán jött a csoda! A nevét hallottam már, anyuka nagyjából el is mondta, de nehezen tudtam elképzelni.


http://www.kaplaus.com/


Első ránézésre,nem is értettem, hogy mi a különbség, az azonos méretű mezei fakockák és a kapla között.
Megmagyarázni most sem tudom, de hogy ez egy fantasztikus játék, azt megtapasztaltam!
Nagyon ajánlom, hogy fejlesztő hatásáról is győződjetek meg, akár képekben, akár egyéb értékelések alapján!
Mi ezt alkottuk!!

Itt mát 10 filléresekből, fényes díszítés is került a tetőre!




A tervek adva voltak, de a fantáziát beindították, innentől kezdve, már végtelen a lehetőségek száma!




A kreatívkodás nem ért véget, mert kitaláltuk, hogy a kiürült mécsestartókat elkalapálva, szeggel kilyukasztva, cérnára felfűzve, egyedi szélcsengőt fogunk gyártani!



A kalapácsot is biztonsággal használja, így önállóan készítette elő a korongocskákat, csak a cérna volt vékony, így holnap folytatjuk!










Közben rácsodálkoztam egy másik ötletére, amiről később ki is derült, hogy az ötlet abból adódott, hogy a műanyag flakon, amíg kimosva várja, hogy a piacon tej kerüljön bele, legyen kicsit tetszetősebb!
Ezért díszcsomagolóból "ruhát" készített neki, és anya segítségével, egy takaros kis dobozban várta a piacra utazást. A ruha, egy mozdulattal eltávolítható! Hát nem fantasztikus???




Ugye, hogy mennyi játék lehetőség van körülöttünk? Csak körül kell nézni, vagy hagyni, hogy a gyerek körül nézzen!!
Még egy kis gondoskodás, felelősségtudat, és az élővilág megismerése, szeretete is belefért a délelőttbe,ugyanis egy pici teknős került a házhoz, akinek időnként vízre, fényre, kis sétára van szüksége.
Nagyon jól, tevékenyen, és szórakoztatóan telt a délelőtt...Holnap folytatjuk, ami ma félbemaradt, és anyának egy elszakadt gyöngysorát is fel kell fűzzük!!

1 megjegyzés:

Korcz Mici írta...

Hát...ez egy fantasztikus emberke, az bizonyos!
És szerencsés helyre született, ahol hagyják érvényesülni a kreativitását...