2011. február 12., szombat

Állatsziget

Állatsziget

Már említettem, hogy fontosnak tartom a természet megismertetését, szeretetét. Ennek több oka van. Az állatok és növények szeretete és óvása, a gondoskodás és felelőség értük, mind olyan tulajdonság, ami csak fejleszti, főleg a lelket, de bővül az érdeklődés és az ismeretek. Egy séta , ami nem városi, hangos büdös környezetben történik, hanem valami zöld, tiszta levegőjű helyen, már a kicsiknek is fel  kelti az érdeklődését, nyugtatólag hat a , békés, sokszínű látnivaló. Ilyen hely sok van, csak egyszerűbb lemenni a játszótérre (az sem rossz!).
Eddig a szülők nagyon örültek, hogy  sokkal több idő volt ilyenekre, ha nem közösségben voltak a gyerekek, és velem töltötték napjaikat.Az évszakok változása,a fák, bokrok, talaj lakói, kimeríthetetlen lehetőséget nyújtott.

A gyereknapon, Misivel és Szilvivel, mindig igyekeztem, hogy ők is részesüljenek élményben, ami róluk szólt! Éveken keresztül, a megszokott Margitsziget, Városliget rendezvényeit látogattuk. A tömeg, a szűkös anyagi keret,a folyamatosan fegyelmezés (muszáj volt, ha nem akartam, hogy elkallódjanak!), a folyamatos elutasítás, hogy a forgatagban felgyülemlett vásárfiákat nem vehetjük meg, hogy a minden földi jót kínáló árusok helyett, a hátizsákból kellett enni... a nap végén, inkább csalódottságot,mint pozitív élmény adott. Na,azért nem szenvedtünk,csak....!

Egyik évben, nekiálltam keresni valami új lehetőséget. Akkor bukkantam rá a Állatszigetre, ami tulajdonképpen kutyamenhely, de gyakran vannak rendezvények. Ezt választottuk!
És valóban, jó döntés volt! Itt is voltak alkalmi, erre a napra tervezett látnivalók. Volt bemutató az örző-védő kutyák tanításáról, volt keverék kutya szépségverseny, volt vetélkedő, természetesen állatokról. Erre az alkalomra, több háziállatot kiállítottak, és közben láthattuk a tartásukkal, gondozásukkal kapcsolatos teendőket is! Be lehetett menni közéjük, közelről megszemlélni, megsimogatni őket. Gondozójuk minden kérdésre válaszolt. Volt lovaglási lehetőség, tömeg és pénz nélkül.
Voltak fellépők, akiknek műsorát fűben ülve, a kilátogató kutyusokkal körülvéve élvezhettünk. Nagyon sok család jött és hozta kedvencét, akik szintén testközelbe kerülhettek a gyerekekhez, és beszélgetések alakulhattak ki. Szóval, nem sodródtunk a tömegben, nem tülekedtünk, hanem egy olyan közösség részesei lehettünk, akiket összeköt valami közös, az állatszeretet.
Nagy megelégedéssel nyugtáztuk a nap végén, hogy jó döntés volt!! Annyira, hogy követtük a weboldalt, és amikor tehettük, elmentünk rendezvényeikre,vagy simán csak nézni a kutyusokat,vinni egy kis finomságot azoknak, akik gazdira vártak. Azok az önkéntesek, akik ott tevékenykedtek, meggyőződésem, hogy szintén nagyon sok tulajdonságot pédát mutattak arról, hogy nem mindig a pénz dominál egy munkában!
  
Mi, nagyon jól éreztük magunkat, remélem felkeltettem az érdeklődést, és aki teheti, ellátogat oda. Nem mellékesen, egy cicával is gazdagodtunk, aki szintén gazdára várt, és egyöntetű szavazattal el is hoztuk! 
A kis árva itthoni gondozása, viselkedése, beilleszkedése, fejlődése jó időre adott élményforrást!







Nincsenek megjegyzések: