2011. február 20., vasárnap

"Terike" pogácsa

Ezt azért szeretem, mert egy egyszerű robotgéppel összekeverve, kicsit gyúrva, 3 órát pihenve, már ehetjük is! Se hajtogatás, se drága sajt, se semmi extra hozzávaló, csak ami mindig van otthon!


2 tojás sárgáját, 1 tejfölt, 25 dkg. margarint,  1 teáskanál sót, robotgéppel jól összekeverünk. Beletesszük a kevés tejben felfuttatott2,5 dkg. élesztőt. Itt ajánlatos lefedni a keverőtálat, mert fröcsköl! Ezt is összekeverjük, majd a fél kiló liszttel, már kézzel, hamar összegyúrjuk, és hidegre tesszük. 3 óra múlva gyúrótáblára bórítjuk, kiszaggatjuk, megkenjük, és még a tűzhely közelében pihenni hagyjuk, míg 250 fokra fel nem melegszik a sütő.
Aztán megsütjük, és várakozásra bírjuk a népet, hogy ne essen forrón neki!
Ha netán marad, pár napig simán ehető, nem lesz klemény, vagy száraz:

2 megjegyzés:

Anett írta...

Nagyon jónak tűnik ez a pogácsa...lehet ki is próbálom :)

Adrienn írta...

Tényleg ajánlom! Kedves szomszédasszonyomtól tanultam, de mindenhol sikere van!!